Festyn integracyjny

W dniu 30.05.2014 wolontariusze Fundacji Droga zorganizowali festyn integracyjny.
W programie znalazły się między innymi:
- „Spartakiada Przedszkolaka”
- gry, zabawy sprawnościowe
- konkursy
- mini maraton Zumby
- turniej piłki nożnej
- nauka gry w bule
- spacer botaniczny po Podleśnej Polanie
- grill, ciasta, napoje, ciepły posiłek
W czasie festynu rozdaliśmy mnóstwo prezentów i oczywiście medale i puchary dla zwycięskich drużyn.
Składamy serdeczne podziękowania wolontariuszom za przygotowanie i prowadzenie całej imprezy, Miastu Gdańsk za wsparcie finansowe festynu.

festyn 1

festyn 2

festyn 4

Sprawozdanie ze zbiórki żywności

Fundacja Droga na podstawie decyzji Marszałka Województwa Pomorskiego w dniach 30.05-01.06 br. organizowała zbiórkę żywności dla podopiecznych fundacji.
W ramach przeprowadzonej akcji zebrano 516 kg. produktów spożywczych.
Całość pozyskanej żywności przekazano podopiecznym fundacji oraz miszkańcom Domu Samotnej Matki MONAR-MARKOT w Gdańsku.

Piknik w Domu Samotnej Matki

danone1

danone2

W dniu 10 maja 2014 współorganizowaliśmy w Domu dla Samotnych Kobiet oraz Osób Starszych w Gdańsku przy ul. Kochanowskiego 7a piknik podsumowujący akcję Fundacji Danone –Podziel się posiłkiem.
PCPB MONAR MARKOT zastało jednym z laureatów IX edycji Programu Dożywiania Dzieci Danone Podziel się Posiłkiem.
Projekt pt. „ Gotuje z Mamą” realizowany był od listopada 2013 i miał na celu min. naukę zasad prawidłowego żywienia oraz warsztaty kulinarne w trakcie, których sporządzane byłe posiłki dla dzieci i przez dzieci.
Piknik odbył się w barwnym klimacie Bollywood . Dla wszystkich uczestników przygotowane zostały stroje do przebrania. Nasze podwórko zostało pięknie udekorowane kolorowymi tkaninami i balonami. Dzieci brały udział w konkursach z nagrodami. Serwowane były dania z grilla , owoce oraz słodkie przekąski.

Wyróżnienie dla naszego koordynatora

Sprawozdanie ze zbiórki żywności

Fundacja Droga na podstawie decyzji Marszałka Województwa Pomorskiego w dniach 11-13 kwietnia br. organizowała zbiórkę żywności dla podopiecznych fundacji.
W ramach przeprowadzonej akcji zebrano 236 kg. produktów spożywczych.
Całość pozyskanej żywności przekazano podopiecznym fundacji.

Życzenia Wielkanocne

wielkanoc2014

Z okazji Świąt Wielkiej Nocy fundacja Droga składa wszystkim darczyńcom, wolontariuszom oraz sympatykom najserdeczniejsze życzenia zdrowia, szczęścia, pomyślności oraz wielu radosnych chwil spędzonych w rodzinnym gronie. Niech te Święta będą czasem odpoczynku oraz źródłem energii niezbędnej na co dzień.

Świąteczna zbiórka żywności

bz_wielkanocna_zbiorka_

Zapraszamy do współpracy przy przeprowadzeniu świątecznej zbiórki żywności dla potrzebujących.

Tel. 606-177-477 / 504-480-262

1% podatku

procent_2014

Bal karnawałowy

karnawal2

karnawal1

Dzięki  finansowemu wsparciu Miasta Gdańsk wolontariusze fundacji Droga zorganizowali bal karnawałowy dla swoich podopiecznych.  W programie były tańce, wybór króla i królowej balu, zabawy ruchowe a co najważniejsze spotkanie ze Św. Mikołajem, od któregokażde dziecko otrzymało wymarzony  prezent.
Doskonała zabawa i moc wrażeń spowodowały , że dzieci bardzo chętnie korzystały z przygotowanego bufetu zaopatrzonego w owoce , napoje i ciastka.

Życzenia

choinka  grafika

Zdrowych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia

Przepełnionych miłością i rodzinnym ciepłem

oraz

wszelkiej pomyślności w nadchodzącym Nowym Roku!

Życzy Fundacja Droga