Biwak

10297774_307597772746835_8588910367558980389_n 10347238_308957332610879_5081236771633122420_n

10401495_307599686079977_4424456524084887098_n

W dniach 07.07.2014 – 13.07.2014 w Lubaniu k. Kościerzyny, na terenie „Akademii Przygoda”, podopieczni fundacji uczestniczyli w biwaku.

Dzięki wsparciu finansowemu  sponsorów, możliwe było zorganizowanie wypoczynku dla 50-cio osobowej grupy dzieci.

Program był wspaniale dopasowany i przewidywał wiele atrakcji takich jak:
– zakwaterowanie w olbrzymich drewnianych beczkach po winie
– nocne podchody
– pływanie pontonami
– tory przeszkód
– wspinaczki linowe
– zabawy integracyjne
– zajęcia sportowe
– jazdy konne
– ognisko
– dyskoteka
– wspinaczki skałkowe

Podziękowania

Organizacja Pożytku Publicznego FUNDACJA DROGA w Gdańsku składa serdeczne podziękowania za przekazanie 1% wszystkim osobom, które zdecydowały się wesprzeć naszą organizację. Państwa szlachetny gest jeszcze raz dowodzi, iż nie brakuje wśród nas ludzi potrafiących dostrzec potrzebujących. Jesteśmy zaszczyceni, że zyskaliśmy uznanie w postaci wpłat od Podatników rozliczających się w Urzędach Skarbowych w 2013 w całej Polsce.
Całość pozyskanych pieniędzy zostanie przekazana na dożywianie oraz organizację letniego wypoczynku dla dzieci.
Dziękując mamy nadzieję, że będziemy mogli liczyć również na Państwa wsparcie w roku przyszłym.
Za wszelkie wpłaty serdecznie dziękujemy.

Festyn integracyjny

W dniu 30.05.2014 wolontariusze Fundacji Droga zorganizowali festyn integracyjny.
W programie znalazły się między innymi:
– „Spartakiada Przedszkolaka”
– gry, zabawy sprawnościowe
– konkursy
– mini maraton Zumby
– turniej piłki nożnej
– nauka gry w bule
– spacer botaniczny po Podleśnej Polanie
– grill, ciasta, napoje, ciepły posiłek
W czasie festynu rozdaliśmy mnóstwo prezentów i oczywiście medale i puchary dla zwycięskich drużyn.
Składamy serdeczne podziękowania wolontariuszom za przygotowanie i prowadzenie całej imprezy, Miastu Gdańsk za wsparcie finansowe festynu.

festyn 1

festyn 2

festyn 4

Sprawozdanie ze zbiórki żywności

Fundacja Droga na podstawie decyzji Marszałka Województwa Pomorskiego w dniach 30.05-01.06 br. organizowała zbiórkę żywności dla podopiecznych fundacji.
W ramach przeprowadzonej akcji zebrano 516 kg. produktów spożywczych.
Całość pozyskanej żywności przekazano podopiecznym fundacji oraz miszkańcom Domu Samotnej Matki MONAR-MARKOT w Gdańsku.

Piknik w Domu Samotnej Matki

danone1

danone2

W dniu 10 maja 2014 współorganizowaliśmy w Domu dla Samotnych Kobiet oraz Osób Starszych w Gdańsku przy ul. Kochanowskiego 7a piknik podsumowujący akcję Fundacji Danone –Podziel się posiłkiem.
PCPB MONAR MARKOT zastało jednym z laureatów IX edycji Programu Dożywiania Dzieci Danone Podziel się Posiłkiem.
Projekt pt. „ Gotuje z Mamą” realizowany był od listopada 2013 i miał na celu min. naukę zasad prawidłowego żywienia oraz warsztaty kulinarne w trakcie, których sporządzane byłe posiłki dla dzieci i przez dzieci.
Piknik odbył się w barwnym klimacie Bollywood . Dla wszystkich uczestników przygotowane zostały stroje do przebrania. Nasze podwórko zostało pięknie udekorowane kolorowymi tkaninami i balonami. Dzieci brały udział w konkursach z nagrodami. Serwowane były dania z grilla , owoce oraz słodkie przekąski.

Wyróżnienie dla naszego koordynatora

Sprawozdanie ze zbiórki żywności

Fundacja Droga na podstawie decyzji Marszałka Województwa Pomorskiego w dniach 11-13 kwietnia br. organizowała zbiórkę żywności dla podopiecznych fundacji.
W ramach przeprowadzonej akcji zebrano 236 kg. produktów spożywczych.
Całość pozyskanej żywności przekazano podopiecznym fundacji.

Życzenia Wielkanocne

wielkanoc2014

Z okazji Świąt Wielkiej Nocy fundacja Droga składa wszystkim darczyńcom, wolontariuszom oraz sympatykom najserdeczniejsze życzenia zdrowia, szczęścia, pomyślności oraz wielu radosnych chwil spędzonych w rodzinnym gronie. Niech te Święta będą czasem odpoczynku oraz źródłem energii niezbędnej na co dzień.

Świąteczna zbiórka żywności

bz_wielkanocna_zbiorka_

Zapraszamy do współpracy przy przeprowadzeniu świątecznej zbiórki żywności dla potrzebujących.

Tel. 606-177-477 / 504-480-262

1% podatku